home foto

Inkoop is relevant

De inkoopfunctie is van belang binnen bedrijven en instellingen. Een bron van waarde bij het realiseren van de doelstellingen van bedrijven en instellingen. Praktijk en onderzoek leveren dagelijks het bewijs hiervoor. Inkoop is een vakgebied met ambitie. Het ontwikkelt zich snel. Steeds op zoek naar nieuwe inzichten voor betere prestaties.

gertwalhofadvies wil bedrijven en instellingen helpen bij het professionaliseren van de inkoopfunctie. Door advies, interim management, projectmanagement en training.  

linkedin blog

Inkoop en inkoopsamenwerking

Aandacht voor inkoop betaalt zich dubbel en dwars terug. Gert vindt dat een effectieve benadering  start bij kwaliteit en de keten van toeleveranciers. Dat is de basis voor besparingen op de inkoopkosten en de kosten van het inkoopproces. En voor innovaties in samenwerking met toeleveranciers. Of het nu gaat om inkoopbeleid, de organisatie van de inkoopfunctie, het ontwikkelen en uitvoeren van een inkoopproject / tender of de operatie.

Het bundelen van krachten kan een effectieve vorm zijn voor betere inkoopprestaties. Inkoopsamenwerking tussen organisaties maakt het mogelijk om samen sterk te staan ten opzichte van grote toeleveranciers, kennis en ervaringen te delen of inkoopprofessionals en hulpmiddelen beschikbaar te krijgen en efficiënt in te zetten. Gert heeft veel ervaring met inkoopsamenwerking in de vorm van coöperaties (Intrakoop, CIEBR), kent de resultaten en weet hoe deze te realiseren.

Probleemstelling

1. Vraag in beeld

Voor het vinden van een goede oplossing is het essentieel dat de vraag van de klant en het te realiseren doel scherp op het netvlies staan. Bij het eerste gesprek is alle aandacht daarop gericht. Gert investeert veel tijd om de klant te leren kennen en de vraag te doorgronden.

Ontwikkelen van kennis

2. Oplossing in zicht

Het spreekwoord zegt dat er “meerdere wegen naar Rome leiden”. Het kan voor de klant interessant zijn om zicht te hebben op meerdere oplossingsrichtingen en de voor- en nadelen om zo tot een gerichte keuze te komen. En uiteraard een helder inzicht in de totale investeringen in relatie tot de te bereiken resultaten.

Probleemstelling

3. Implementatie volgens afspraak

Resultaten worden bereikt door een succesvolle uitvoering. Alle betrokken stakeholders moeten overtuigd worden en samenwerken. Dat vraagt om richting geven, faciliteren, het tijdig signaleren van onverwachte wendingen en deze pareren. Gert vindt dat servant leadership bij hem past en hij door dit toe te passen de beste resultaten heeft bereikt.

Ontwikkelen van kennis

4. Heldere rapportage en verantwoording

Inzicht voor de klant in alle fasen van het proces op het gebied van gerealiseerde (tussen)resultaten, gesignaleerde problemen en hoe deze op te lossen, inzet en out of pocket kosten, zijn belangrijk voor het succes van de samenwerking met gertwalhofadvies. Bij de start van ieder project worden hierover eenduidige afspraken gemaakt.

Klanten

Cees

Gert is gevraagd om het bestuur van een Coörperatieve Inkoopverening Betuweroute voor tractie-energie te ondersteunen...
lees verder - Cees Tommel, Keyrail

Ik bedank Gert Walhof voor de werkzaamheden om het inkoopproces van de provincie Fryslân te professionaliseren en te verduurzamen... lees verder - dr. ir. H.B. Tirion, Provincie Fryslân

Berend

    
  

Klik op een logo om te lezen wat Gert voor deze organisatie heeft gedaan.

Partners

E-proQure

E-proQure is het expertisecentrum voor e-Procurement in de Benelux. Antoinette Vriend, eigenaar van E-proQure, helpt bedrijven en overheden bij het professionaliseren van de inkoopfunctie en de inzet van e-Procurement daarbij. Samen met gertwalhofadvies worden e-Procurement trainingen en coaching ontwikkeld en uitgevoerd.  

jvdp-Schovearts

Het thema van de samenwerking met Kim Schofaerts en Jan van der Ploeg is “Verbinding in het sociale domein”. We werken aan dienstverlening om burgers, gemeenten en zorgaanbieders te ondersteunen bij de transformatie in het sociale domein. Transformatie vraagt om innovatie en die ontstaat alleen als de drie stakeholders in verbinding met elkaar staan.

Over Gert

Opgeleid als marketeer ontdekte Gert bij de start van zijn carrière het inkoop vak. Hij heeft in de praktijk ervaren dat een multi disciplinaire benadering van inkoopvraagstukken leidt tot betere oplossingen en resultaten. Zijn levenservaring, nieuwsgierigheid en uitgebreide management ervaring komen daarbij prima van pas.

Gert combineert gertwalhofadvies met de functie van lector inkoopmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen: het houden en ontwikkelen van actuele kennis (lectoraat) en wat werkt in de praktijk.

Gert vindt het belangrijk om samen te werken aan een duurzame samenleving. Vanuit het lectoraat houdt hij zich bezig met onderzoek naar duurzaam inkopen. Hij  probeert ook in zijn adviespraktijk, met vallen en opstaan, duurzaam samen te werken.

Praktijk

Gert heeft opdrachten uitgevoerd voor bedrijven en instellingen van verschillende aard. Zowel zelfstandig als in samenwerking met andere adviseurs. Het meest voelt hij zich thuis bij opdrachten die als doel hebben de inkoopprestaties te verbeteren en bij het aanpakken van complexe inkoop-/tenderprojecten.

Kennis

Het vakgebied inkoop ontwikkelt zich sterk. Er wordt veel onderzoek gedaan en nieuwe kennis toegevoegd. Als lector houdt Gert zicht op “wat is nieuw en goed” en draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwe kennis.

linkedin blog

Gert Walhof

Contact

Wilt u met Gert in contact komen, dan is bellen de kortste weg. Mailen of het contactformulier hiernaast gebruiken mag natuurlijk ook.

adres Struisenburgstraat 50B
3063 BR Rotterdam
Nederland

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon 0031 6 55 72 12 84

kvk 56802684
bankrekening nr NL52RABO0310902452

Naam
Vul hier uw naam in.

E-mail
Vul hier uw e-mailadres in.

Bericht
Vul hier uw bericht in.