Scrum jij al?

Nevi CPD bijeenkomst Scrum 18 juni 2014

Graag wil ik mijn aantekeningen delen.

Jeroen Wegkamp (CPO NS en bestuurslid Nevi CPD) opent de bijeenkomst in Amersfoort. Hij wil graag kennis over Scrum en de eerste ervaringen binnen inkoop met de leden van Nevi CPD delen. Binnen NS inkoop wordt Scrum nu gebruikt om onder andere categorieplannen te maken en sourcingprojecten uit te voeren. De workshop wordt gegeven door drie ervaren scrummers: Marcel Staring (Scrummaster), Ben Cretier (Productowner) en Pieter de Klerk (projectleider).

Scrum wordt al jaren gebruikt bij het ontwikkelen van software. De traditionele watervalmethode (alle stappen in het proces netjes achter elkaar) leidde tot projecten met een langere doorlooptijd, tegen hogere kosten dan was afgesproken en een eindproduct dat niet voldeed aan de verwachtingen van de klant.

Een scrum project heeft altijd een doorlooptijd en budget die vast zijn. De scope van het project is flexibel. Het uitgangspunt is dat je vooraf niet precies weet wat je als klant wilt hebben, “last” hebt van voortschrijdend inzicht tijdens een project en bovendien niet precies weet wat er in de wereld gebeurd, bijvoorbeeld op het gebied van technische ontwikkelingen. Door een flexibele scope en de werkmethodiek bij Scrum maak je dit hanteerbaar.

De methodiek van Scrum heeft twee belangrijke kenmerken:

De organisatie: belangrijke rollen zijn weggelegd voor de vertegenwoordiger van de klant, de productowner. Deze zorgt dat de functionele specs bij het projectteam bekend zijn, beantwoord vragen en zorgt steeds voor afstemming met de klant, bijvoorbeeld tussenresultaten, onduidelijkheden over de specs of wat te doen met nieuwe inzichten. Het projectteam, dat wordt aangevoerd door de scrummaster en verantwoordelijk is voor de uitvoering.

De werkwijze: de uitvoering wordt opgeknipt in cycli van maximaal 4 weken, de zogenaamde sprints. Daarbinnen worden activiteiten gedefinieerd die maximaal een 1 dag voor 1 medewerkers in beslag nemen. De sprint en de fasering daarbinnen wordt gevisualiseerd  (in ons geval een brownpaper met post-its) zodat iedereen kan zien hoe het met de activiteiten en de betreffende sprint gaat. Iedere ochtend start met een standup waarbij de vorige dag wordt gereviewed, de voortgang en problemen worden besproken. Daarna is iedereen bijgepraat, is er kennis gedeeld, weet de scrummaster welke problemen hij als facilitator moet oplossen of met de productowner moet bespreken.

Belangrijke uitgangspunten zijn:

  • Een dedicated team dat met elkaar en bij elkaar werkt;
  • Visualiseer de sprint, de activiteiten en de voortgang;
  • Knip op in overzichtelijke stukken (sprints, maar ook de activiteiten);
  • Verbeter continu.
  • Volgens onze begeleiders kun je scrum niet alleen projectgericht maar ook taakgericht inzetten. Alles dat je een kop en staart kunt geven, kun je scrummen.

    Wil je starten, dan zijn de tips: lees “De kracht van Scrum”, start met een goede voorbereiding en laat je in het begin begeleiden door een ervaren scrummaster. De presentatie volgt via www.nevi.nl/netwerk/nevi-cpd-continuing-personal-development

    Gert Walhof 20 juni 2014